“GELECEĞE NEFES” PROJESİNDE FİDANLAR TOPRAKLA BULUŞTU

“GELECEĞE NEFES” PROJESİNDE FİDANLAR TOPRAKLA BULUŞTU

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN himayesinde, Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirilen “Geleceğe Nefes” kampanyasında Çanakkale ili genelinde 21 bin 440 fidan toprakla buluştu.


    
“Milli Ağaçlandırma Günü “olarak ilan edilen 11 Kasım tarihinde “Daha yeşil bir Türkiye” için   Türkiye'nin 81 ilinde 11.11.2020 tarihinde saat 11:11’de eş zamanlı olarak gerçekleştirilen ağaçlandırma etkinliğinin Çanakkale’deki töreni Vali İlhami AKTAŞ’ın katılımıyla Gökçalı Köyü’nde gerçekleştirildi.  


“Geleceğe Nefes” temasıyla gerçekleştirilen fidan dikme etkinliği saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törende Çanakkale Orman Bölge Müdürü    Enver Demirci’nin günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmanın ardından fidan dikimi gerçekleştirildi.   

Gökçalı Köyünde 3100 fidan dikiminin gerçekleştirildiği etkinliğe; Vali İlhami AKTAŞ, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mehmet Cem Okyay, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Sedat Murat,     Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Vali Yardımcısı Hakkı Uzun, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet İrfan Mutluay, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu,  Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı  Naim Makas,    Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Ali Tuğrul Yıldırım, Orman Bölge Müdürü Enver Demirci, Tarım ve Orman İl Müdürü Erdem Karadağ, kurum müdürleri, kamu kurum ve kuruluş personelleri, emniyet ve jandarma personelleri, STK temsilcileri katıldı. 

Bu yıl ilk defa Azerbaycan, Bosna – Hersek, Malta, Kosova, Senegal, Kazakistan ve Ukrayna gibi yaklaşık 30 ülkenin de katılacağı Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında 83 milyon fidan toprakla buluşacak.